Friday, January 6, 2012

စီမံခ်က္ျပဳတ္ အိမ္ရွင္မအလုပ္


မအိမ္သူတို႔လို အိမ္ရွင္မေတြအဖို႔မွာ တစ္ေန႔တစ္ေန႔ ကိုယ့္အိမ္သား 
လွ်ာရင္းျမက္ေစဖို႔၊ ကိုယ့္သားသမီးေတြ ခံတြင္းေတြ႔ၾကေစဖို႔ ဆိုၿပီး
မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ တစ္ေန႔တစ္မ်ဳိး မရုိးရေအာင္ ဟင္းအမယ္ေတြကို အမ်ဳိးမ်ဳိး
အဖံုဖံု စီမံ ေၾကာ္ေလွာ္ ခ်က္ျပဳတ္ၾကရတာ မေမာႏိုင္ မပန္းႏိုင္ေလာက္ 
ေအာင္ပါပဲ။ မီးဖိုေခ်ာင္အလုပ္ဆိုတာကလည္း တစ္ေန႔အလုပ္ မဟုတ္ 
ေလေတာ့ ေန႔စဥ္ခ်က္ရမယ့္ ဟင္းလ်ာေတြကို အစပ္အဟပ္တည့္ၿပီး 
စားၿမိန္ေအာင္ ခံတြင္းလိုက္ေအာင္ ခ်က္ရတဲ့အျပင္ ဟင္းအမယ္ေတြနဲ႔
လိုက္ဖက္တဲ့  ဟင္းရံ အတြဲအစပ္ေလးမ်ားကို တစ္ေန႔နဲ႔တစ္ေန႔ မထပ္
ရေလေအာင္စဥ္းစားရတာကလဲ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ေတာ့အေတာ္ကို
ေခါင္းစားရတဲ့အလုပ္ပါ။ လူဆိုတာကလည္း ကိုယ္အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ 
ဆိုတဲ့ ဟင္းကိုေတာင္ တစ္ရက္ကႏွစ္ရက္ ဆက္တိုက္စားလာရၿပီဆိုရင္ 
ၿငီးေငြ႔လာတတ္ၾကတာမ်ဳိး ဆိုေတာ့ ဟင္းအမယ္ တူေနခဲ့ရင္ေတာင္ 
အေျပာင္းအလြဲေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ၾကရပါတယ္။ 
ကိုယ့္အိမ္သားက ဒီဟင္းေလးႀကိဳက္တယ္ဆိုတိုင္း အေျပာင္းအလဲမရွိ 
ဒီပံုစံဒီခ်က္နည္းအတိုင္းခ်ည္းပဲ အဲဒီဟင္းကို တစ္ပတ္ သံုး ေလးႀကိမ္
ေလာက္ခ်က္ေကၽြးေနျပန္ရင္လဲ ၾကာလာရင္ “ေရႊခ်ဥ္ေပါင္တံုးကာမွ” 
အျဖစ္မ်ဳိးဆိုက္မွာကိုလည္း စိုးရိမ္ရေသးမဟုတ္လား။ 
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်င္း တူေနခဲ့ရင္ေတာင္ ဒီေန႔ေတာ့ ဟင္းရည္က်ဲကေလး
ေနာက္ေန႔ေတာ့ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ခ်က္ေလး ေနာက္တစ္ခါေတာ့ 
မွ်စ္ကေလးနဲ႔ေရာၿပီး ခပ္စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ ေနာက္ရက္က်ျပန္ေတာ့ 
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔ ငါးနဲ႔ခ်က္ အဲဒီလိုေလးေတြ ဆိုရင္ ႀကိဳက္တတ္လို႔ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ည့္ပဲ ေန႔တိုင္းစားအံုးေတာင္မွ တစ္ရက္နဲ႔တစ္ရက္ 
အရသာ မတူေစပဲ အေျပာင္းအလြဲေလးေတြနဲ႔မို႔ ဟင္းေလးေတြ 
မထပ္ႏိုင္ေတာ့ဘူးေပါ့ေနာ္။
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ထမင္းပြဲမွာစားၿမိန္ေစဖို႔ဆိုတာ အဓိကဟင္းအျပင္
ဟင္းအရံေတြရဲ႕ အတြဲအစပ္ကလည္း အေရးႀကီးတဲ့ အခန္းက႑မွာ 
ပါ၀င္ပါေသးတယ္။ ထမင္းပြဲမွာ အသားဟင္း ငါးဟင္းေတြခ်ည့္ရယ္မွ 
ဟင္းေကာင္းတာ ထမင္းၿမိန္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဟင္းမေကာင္းေသာ္ျငား 
လိုက္ဖက္တဲ့ အတြဲအစပ္ေလးေတြနဲ႔ ဟင္းဖက္ေလးေတြ အစပ္အဟပ္
တည့္သြားရင္ ဘာမဟုတ္တဲ့ ဟင္းကေလးေတြကလည္း အင္မတန္ 
စားၿမိန္တဲ့ ထမင္းပြဲတစ္ပြဲ ျဖစ္လာမွာပါ။ ၾကက္သားဟင္း ငါးဟင္း 
ပုဇြန္ထုပ္ဆီျပန္ အမဲေၾကာ္ ဘဲေပါင္း ဆယ့္ႏွစ္မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိ ငါးဖယ္သုပ္ 
ဆိုတာမ်ဳိး ဟင္းေကာင္းေတြခ်ည့္ စုပံုေနတဲ့ ထမင္းပြဲႀကီးေတြမွာ 
ဟင္းေတြေကာင္းပါရဲ႕နဲ႔ ထင္သေလာက္ သိပ္စားလို႔ မၿမိန္ၾကတာမ်ိဳးကို 
တစ္ခါတစ္ရံ ႀကံဳဖူးၾကပါလိမ့္မယ္။ ဥပမာေျပာျပရရင္ အဲဒီလို ထမင္းပြဲ
မ်ဳိးထက္ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြကို အခြံမခၽြတ္ပဲ ဆီျပန္ခ်က္ေလးရယ္၊ 
မွ်စ္ေၾကာ္ကေလးရယ္၊ ငါးပိေထာင္းေလးကို သံပုရာရည္ေလး 
ၫွစ္ၿပီးေတာ့ ငရုပ္ေကာင္းနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဟင္းခါးရည္ပူပူေလးကို 
တရွဴးရွဴး မႈတ္ေသာက္ၿပီး စားရတဲ့ ထမင္းပြဲအရသာက ဟင္းစပ္ကေလး
တည့္လို႔ ပိုၿပီး စားၿမိန္တတ္ၾကပါတယ္။ ျမန္မာထမင္းဟင္းရဲ႕သဘာ၀
ကလဲ ဟင္းကေလးေတြ အစပ္အဟပ္တည့္စြာ စံုစံုလင္လင္ ၿမိဳင္ၿမိဳင္
ဆိုင္ဆိုင္နဲ႔ဆိုမွ စားၿမိန္တာဟာ ထူးျခားခ်က္တစ္ခုလို႔ ေျပာႏိုင္လိမ့္မယ္
ထင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္လဲ ျမန္မာလူမ်ဳိးမွန္ရင္ ဟင္းတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကို
ေတြ႔လိုက္တာနဲ႔ “ဟယ္.. ဒီဟာေလးနဲ႔ ဒါေလးန႔ဲ တြဲစားလိုက္ရရင္ေတာ့ 
အရမ္းေကာင္းမွာပဲ” ဆိုတာမ်ဳိး လူတိုင္းစဥ္းစားတတ္ၾကပါတယ္။ 
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးျမင္ရင္ ငါးပိေထာင္းေလးကို တမ္းတတယ္။ 
ဟင္းခါးေလးနဲ႔ဆို ေရွာက္သီးကေလး သုပ္စားခ်င္တယ္။ 
ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႔ ငါးပိေၾကာ္ေလးဆို သိပ္ေကာင္းမွာ ဆိုတာမ်ဳိး ျမန္မာပီပီ 
အစားစားေတာ့မယ္ဆိုရင္ အဲဒီလို လိုက္ဖက္တဲ့ အရာေလးေတြကို 
အၿမဲတမ္း ယွဥ္တြဲၿပီးျမင္တတ္ၾကတာ သဘာ၀လို ျဖစ္ေနပါၿပီ။ 
ဒါေပမယ့္လဲ အိမ္ရွင္မ တစ္ေယာက္အေနနဲ႔ ေန႔စဥ္နဲ႔အမွ် မီးဖိုေခ်ာင္မွာ
တစ္ေန႔တစ္မ်ဳိး ဟင္းေတြကို မရိုးေအာင္ မထပ္ေအာင္ စီမံခ်က္ျပဳတ္
ေနရတဲ့ အခါမွာေတာ့ ဒီေန႔ဘာခ်က္ရပါ့ဆိုၿပီး ေခါင္းေျခာက္ေအာင္ 
စဥ္းစားရတဲ့ အခါမ်ဳိးေတြက ပိုမ်ားေနတတ္ၾကတာ အိမ္ရွင္မတိုင္းရဲ႕ 
သဘာ၀ပါပဲ။ ထမင္းဟင္းခ်က္တယ္ ဆိုတာလည္း ေျပာေတာ့သာ
လြယ္တာပါ။ တကယ္တန္း နိစၥဓူ၀ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ ဟင္းအမယ္ေတြ
မထပ္ေအာင္ စဥ္းစားၿပီး ခ်က္ရတဲ့အခါမွာေတာ့ အင္မတန္ကို
ဦးေႏွာက္ေျခာက္ရပါတယ္။ ကိုယ္တပင္တပန္း ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ 
ထမင္းဟင္းကို ကိုယ့္မိသားစု စားၿမိန္ၾကတယ္ဆိုရင္ အိမ္ရွင္မေတြအဖို႔ 
အေမာေျပရတာေပါ့ရွင္။ ကိုယ္ခ်က္ထားၿပီးမွ သိပ္စားမေကာင္းဘူးလို႔ 
ထင္ရတဲ့ဟင္းမ်ဳိးဆို စိတ္ထဲတႏုံ႔ႏု႔ံနဲ႔ စိတ္မေကာင္းေတြျဖစ္လို႔…
ေကာင္းႏိုးရာရာ ဟင္းခ်က္နည္း အသစ္အဆန္းကေလးမ်ားကို
ေတြ႔ရင္လည္း စမ္းသပ္ခ်က္ၾကည့္လို႔ စားေကာင္းတယ္ အိမ္မွာ အားလံုးကႀကိဳက္ၾကတယ္ဆိုရင္ ေနာက္ကိုခ်က္စရာ ဟင္းအမယ္
တစ္မ်ဳိး တိုးလာၿပီဟဲ့ဆိုၿပီး ၀မ္းေတြသာလို႔… 
ဒီလိုခံစားခ်က္ေလးေတြနဲ႔ပဲ မအိမ္သူတို႔ေတြ မီးဖိုေခ်ာင္ကိုပိုင္စိုးေသာ အိမ္ရွင္မျဖစ္ေနရတာကို ေက်နပ္ပီတိျဖစ္ေနၾကရတာကိုး… 
အဲဒီလို အိမ္ရွင္မတစ္ေယာက္ရဲ႕ ပီတိေလးေတြကို ခံစားဖို႔အတြက္ 
မအိမ္သူတစ္ေယာက္ မီးဖိုေခ်ာင္မွာ အားထုတ္ထားရေသာ ထမင္းပြဲ ဟင္းပြဲေလးေတြကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ၾကဖို႔ ဓါတ္ပံုေလးေတြနဲ႔ အတူ 
မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းပြဲကို ေရြးၿပီး အားပါးတရ 
တ၀သာစားသြားၾကပါေနာ္… း))

ၾကက္သားဟင္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ဳိ၊ အညာငရုတ္သီးေထာင္းနဲ႔ သခြားသီးတို႔စရာ
 
မုန္လာဥခ်ဥ္ရည္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ဘဲဥေၾကာ္၊ ငါးဘတ္ဆီျပန္၊ ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႔ တို႔စရာအစံု
 
ငါးခူကင္ကို အသားထြင္ၿပီးခ်က္ထားတဲ့ ၾကာရိုးဟင္းခါး၊ ငါးဖယ္သုပ္၊ ထိုင္၀မ္မုန္ညင္း ငရုပ္ပြအနီနဲ႔ မႈိေျခာက္ကို ခရုဆီနဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္၊ ၾကက္ဥေအာမလက္ေၾကာ္
 
ငါးရံ႕ေၾကာ္၊ ဖရံုပြင့္နဲ႔ ဖရံုညြန္႔ကို အေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္နဲ႔ သခြားသီးတို႔စရာ
 
မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ဳိ၊ ၾကက္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္၊ မုန္လာဥနီေလးျခစ္ သခြားသီးကို အူတိုင္ထုတ္ ပါးပါးလွီးၿပီး ပဲမႈန္႔ ဆီခ်က္ သံပုရာရည္ေလးနဲနဲၫွစ္ၿပီး ႏွမ္းနက္ကေလးေတြနဲ႔သုပ္၊ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္
 
ဒန္႔သလြန္သီး ခရမ္းသီး ဗူးသီး ပဲေတာင့္ရွည္ တို႔နဲ႔ သီးစံုခ်ဥ္ရည္၊ ဘဲဥ အာလူး ငါးေျခာက္ ဆီျပန္ခ်က္၊ အညာငရုတ္သီးေထာင္းေမႊးေမႊးေလး
 
ငါးႏုသန္းက်ပ္တင္ေျခာက္ (ငါးက်ည္းက်ပ္တင္လိုပဲေမႊးေမႊးေလး) အသားထြင္ထားတာကို ဗူးသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ လံုးခ်က္ေလးခ်က္၊ ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္၊ ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္း၊ မုန္ညင္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နဲ႔ တို႔စရာအစံု
 
ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္၊ သရက္သီးစိမ္း ငါးပိေထာင္း၊ ဗံုလံုသီးနဲ႔ ပုဇြန္ႏွပ္၊ ဗူးသီးဟင္းခါး
 
ပဲဟင္း၊ ခရမ္းသီးႏွပ္၊ အမဲေျခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္း၊ ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္း၊ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ငါးပိေထာင္း
 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ဘဲဥဟင္း၊ အစိမ္းေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ဳိ၊ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္နဲ႔ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္
 
ကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ပုဇြန္ေၾကာ္၊ ငါးပိရည္က်ိဳ တို႔စရာ
 
ဗူးသီးဟင္းခါး၊ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း၊ ဘဲဥေခါက္ေၾကာ္၊ ငရုပ္သီးေျခာက္ကို ေမႊးေနေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ငါးပိစိမ္းစားမီးဖုတ္နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ေရာေထာင္းထားတဲ့ ငါးပိေထာင္းေမႊးေမႊးေလး (မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းနဲ႔ အရမ္းလိုက္တယ္။ အန႔ံရတာနဲ႔ကို စားခ်င္စရာ)
အၿမဲတမ္း ၿငိမ္းခ်မ္းၾကပါေစ။

19 comments:

blackroze said...

ထမင္းဝိုင္းေလးေတြၾကည့္ျပီး
သေ၇က်သြားေၾကာင္းပါ

Mon Petit Avatar said...

They all look delicious and thank you so much for sharing!

rose said...

ဟင္းပြဲေတြက စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ အစ္မအိမ္သူေရ...။ အိမ္လာလည္မယ္ေနာ္။ ဟုတ္ပေနာ္... တစ္ေန႔တစ္ေန႔ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားရတာ ေခါင္းေတာ္ေတာ္ေျခာက္ရတယ္။ ရို႕စ္လည္း ကိုယ္ခ်က္တ့ဲ ဟင္းကို မေကာင္းဘူး ေျပာရင္ စိတ္ဆိုး၊ စိတ္မေကာင္းျဖစ္တတ္တယ္ း))

ညီလင္းသစ္ said...

ဟင္းပြဲတိုင္းက အဓိကဟင္း၊ အရံဟင္း အစပ္အဟပ္ တည့္လွသမို႔ ဘာကို အႀကိဳက္ဆံုးပါလို႔ မေျပာႏိုင္ဘဲ အားလံုးကိုသာ သိမ္းႀကံဳး သြားရည္က်သြား ပါတယ္ မအိမ္သူေရ....။ း)

San San Htun said...

ဟုတ္ပါ့ အမေရ..အိမ္မွာ ေမဆိုရင္ ဟင္းစီစဥ္ရတာ အံုးစားလို ့တဲ့..တေယာက္တမ်ိဳး..အၾကိ ုက္ကမတူ..မနက္က ဟင္းကို ညဖက္ ထပ္စားရရင္ ဟင္ ဒီဟင္းၾကီးပဲလားလားနဲ ့..ေမဆို မီးဖိုေခ်ာင္ထဲက မထြက္ရ..မနက္မီးနဲ ့ ညမီး ဆက္ေနေတာ့တာပဲ..
ေဟာ ကိုယ္တိုင္ခ်က္..စီစဥ္ဆိုေရာ..ပ်င္းလို ့၊ ပင္ပန္းလို ့နဲ ့ ေခါက္ဆြဲၿပ ုတ္နဲ ့ပဲ ႏွစ္ပါးသြားေနေတာ့တယ္..ဒီေတာ့မွ ေမ့ကို ကိုယ္ခ်င္းစာမိတယ္..
ေစတနာေတြ၊ ေမတၱာေတြ၊ အခ်စ္ေတြ ထည့္ခ်က္ထားလို ့ ေမ့ဟင္းက ပိုစားေကာင္းတယ္..:P အမပို ့စ္ေလး ဖတ္ၿပီး ဗဟုသုတတိုးတယ္ အေမေရ

Maung Myo said...

ဟုတ္တယ္ဗ် အိမ္ရွင္မ အလုပ္က မလြယ္ဘူး က်ေနာ္လည္း မိဖိုေခ်ာင္ ၀င္တုန္းကဆို သိပ္ ေခါင္းစားခဲ့ရတာ ဘာခ်က္လို႕ ခ်က္၇မွန္းမသိလို႕ အဲ့လိုျဖစ္တိုင္း အႏွစ္ ၃၀ ေက်ာ္ေလာက္ မိသားစုကို တာ၀န္ယူခ်က္ေကြ်းခဲ့တဲ့ အေမ့ေက်းဇူးေတြကို သိပ္ေက်းဇူးတင္တာပဲ ။

ဟန္ၾကည္ said...

ဟင္းခ်က္တာက အတတ္ပညာဆိုရင္ ဟင္းစပ္တည့္ေအာင္ တြဲဖက္တာက အႏုပညာလို႔ ေခၚရမယ္ထင္တယ္ မအိမ္သူေရ...

အိမ္ရွင္မအမ်ားစုက အတတ္ပညာဘက္ကို အားသန္ၿပီး အႏုပညာဘက္က်ေတာ့ အားနည္းတတ္ၾကတယ္...

အစပ္အဟပ္တည့္တည့္နဲ႔ စီမံထားတဲ့ ဟင္းပြဲေတြကို ပန္းခ်ီကားတစ္ခ်ုပ္လို က်က်နန ခံစားရင္း သြားရည္က်သြားမိပါရဲ႕ဗ်ာ...

မဒမ္ကိုး said...

ျမန္မာျပည္က ျမန္မာထမင္းဆုိင္မ်ား ျပန္ေရာက္ေနသလားမွတ္ရတယ္မမေရ
ဟင္းအစပ္အဟပ္ေတြမွတ္သြားတယ္
ဒီတရုတ္ႏွစ္ကူးမွာ အိမ္ရွင္မတာ၀န္ကိုျပန္လည္ထမ္းေဆာင္ရမွာမို႕ပါ မမေရ း)
ခ်စ္တဲ႕

မဒိုးကန္

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ဟင္းေတြမ်ားလုိက္တာ အားလုံးအၾကိဳက္ေတြပဲ
ဆာေနတာနဲ႔အေတာ္ပါပဲမအိမ္သူေရ

SHWE ZIN U said...

ညီမ ရဲ႕ ဟင္းစပ္ ေတြ အားလံုး သိပ္ေကာင္းပါတယ္ ဟင္းခ်က္ဖို႕ ဟင္းစပ္ ရတာ အျပင္ ၾကည္႕ၿပီး

ေတာက္.. ေတာက္ လည္း လုပ္ႏိုင္တဲ႕ အတြက္ ေက်းဇူးေနာ္ ညီမ

ညိမ္းႏိုင္ said...

ဗိုက္ဆာသြားတယ္အစ္မရယ္.....၊စားခ်င္တဲ့၊မစားရတာ
ၾကာၿပီၿဖစ္တဲ၊ငတ္ေနတဲ့ဟင္းေတြခ်ည္းပါလား....။
ကေမာၻဒီးယားေရာက္ရင္ ကိုအိမ္သားကို အသာကပ္ေပါင္း
ၿပီး ထမင္းလာစားဦးမွ....:p

Cameron said...

ဟင္းအစပ္ေတြကသေရက်စရာ....။ ဗိုက္ေတာင္ဆာလာပီ။

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

ဟင့္..ဗိုက္ဆာလို႕ ငိုေတာင္ငိုခ်င္လယ္ .မမ :P:P

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဟင္းအတြဲအစပ္ ေတာ္လွခ်ည္႕ မအိမ္သူရယ္
ဗိုက္ဆာခ်ိန္ ညသန္းေကာင္ေက်ာ္ဖတ္မိတာ မွားပါေပါ႔
အသံေတာင္ ျမည္ေအာင္ ဆႏၵျပေနျပီ ဗိုက္ထဲကေန။
မုန္လာဥခ်ဥ္ရည္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ဘဲဥေၾကာ္၊ ငါးဘတ္ဆီျပန္၊ ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႔ တို႔စရာအစံု အဲဒီဟင္းအတြဲေလးလည္းၾကိဳက္တယ္
တို႕စရာနဲ႔ ငါးပိရည္ကို ရႊဲရြဲေလး ဆမ္းျပီး စားခ်င္ေနတာ။ း)

thu ma said...

ဟင္းအတြဲေလးေတြ မွတ္ထားအုန္းမယ္ရွင့္

ျမတ္ပန္းႏြယ္ (Myat Pan Nwe) said...

မနက္စာ စားျပီးမွ စာလာဖတ္မိတာ ေတာ္ေတာ္ေလး မွန္သြားတယ္။ ဟင္းအတြဲေလးေတြကလည္း တအားကို လိုက္ဖက္ညီတယ္။ အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းမယ္႔ လက္ရာေလး .. အခုလို ဟင္းေကာင္းဟင္းမြန္ေတြကို ခ်က္ျပဳတ္တတ္တဲ႔ အစ္မကို အားက်မိပါတယ္။

...အလင္းစက္မ်ား said...

အိကု တစ္ေကာင္ ထမင္းလာစားဖို ့ ေခ်ာင္းေနဘီေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြခ်ည္း စုျပံဳ၀ယ္ထားလိုက္ေတာ့ :P

အင္ၾကင္းသန္႕ said...

မအိမ္သူေရ....ပုံေလးေတြၿမင္ၿပီး သြားရည္လည္းက်မိ၊ အားလည္းက်မိပါရဲ႕။ တစ္ခါမွ ဟင္းကို အဲလိုဆီဆီဆုိင္ဆုိင္ခ်က္မစားဖူးသူမုိ႕ အကုန္လုံးမဟုတ္ေတာင္ တစ္၀ုိင္းစာေလာက္က ဟင္းမ်ိဳးေလးေတြကို ခ်က္တတ္ရင္ပဲ ေတာ္ပါၿပီလို႕ ဆုိရမလိုပါပဲ။ ဟင္းစပ္ေလးေတြကိုမွတ္သြားတယ္။ နည္းေလးေတြလိုက္ရွာဖတ္ၿပီး စမ္းလည္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္။ :)

YMM said...

I does not want to eat myanmar cuisines that I cooks on my own even though I know what I cook are not the worst. I does not reluctant to buy and eat cuisines from restaurant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...