ဟိုတစ္ပတ္က Facebook ေပၚေလွ်ာက္လည္ရင္း အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္ ရဲ႕
facebook wall ေပၚမွာေခါပုတ္ေၾကာ္သြားေတြ႔တယ္။ ဓါတ္ပံုၾကည့္ၿပီးေတာ့
သြားေရက်တာနဲ႔ မစားရတာၾကာၿပီလို႔ ေျပာလိုက္တာ ညီမေခ်ာက ေစတနာ
အျပည့္နဲ႔ ေခါပုတ္လုပ္နည္းကို ခ်က္ခ်င္းပဲ ေျပာျပပါေတာ့တယ္။
သူေျပာျပေတာ့လဲ လုပ္နည္းက သိပ္မခက္ပဲ အေတာ္လြယ္ေနတာရယ္
facebook wall ေပၚမွာေခါပုတ္ေၾကာ္သြားေတြ႔တယ္။ ဓါတ္ပံုၾကည့္ၿပီးေတာ့
သြားေရက်တာနဲ႔ မစားရတာၾကာၿပီလို႔ ေျပာလိုက္တာ ညီမေခ်ာက ေစတနာ
အျပည့္နဲ႔ ေခါပုတ္လုပ္နည္းကို ခ်က္ခ်င္းပဲ ေျပာျပပါေတာ့တယ္။
သူေျပာျပေတာ့လဲ လုပ္နည္းက သိပ္မခက္ပဲ အေတာ္လြယ္ေနတာရယ္
မစားရတာလဲ ၾကာေနလို႔ စားခ်င္ေနတာရယ္နဲ႔ အားတဲ့တစ္ေန႔ လုပ္စားၾကည့္ဖို႔
စဥ္းစားလိုက္တယ္။ အစားအေသာက္နဲ႔ပတ္သက္ရင္ ကိုယ္မလုပ္ဖူးေသးတဲ့
အသစ္အဆန္းဆို စမ္းလုပ္ၾကည့္ခ်င္တဲ့ ၀ါသနာကလဲရွိေတာ့ နဲနဲအားတဲ့ရက္မွာ
လက္တည့္စမ္းၾကည့္မယ္ေပါ့။ အဲဒါနဲ႔ပဲ မအိမ္သူတစ္ေယာက္ ငယ္ငယ္က
ခ်က္တမ္း ျပဳတ္တမ္း ကစားသလို အခုလဲ အိမ္မွာ ေခါပုတ္လုပ္တမ္း
ခ်က္တမ္း ျပဳတ္တမ္း ကစားသလို အခုလဲ အိမ္မွာ ေခါပုတ္လုပ္တမ္း
ကစားျဖစ္သြားပါတယ္… :D
အိမ္မွာ ေကာက္ၫွင္း၀ယ္ထားတာ အျဖဴေကာ ငခ်ိတ္ေကာရွိေနေတာ့ ပထမ
ႏွစ္မ်ဳိးလံုးလုပ္ရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားလိုက္ေသးတယ္။ ေနာက္ေတာ့
အရင္ျဖစ္မျဖစ္ကို စမ္းၾကည့္မွာမို႔ အမဲတစ္မ်ဳိးကိုပဲလုပ္ၾကည့္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္လိုက္
ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ေကာက္ၫွင္းငခ်ိတ္ကို ေရေဆးၿပီး တစ္နာရီေလာက္
ေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့မွ ေရစစ္ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ၿပီး
ေပါင္းလိုက္တယ္။ ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးျဖစ္ေအာင္ ေပါင္းထားတဲ့ေကာက္ၫွင္း ငခ်ိတ္ေပါင္းရၿပီဆိုေတာ့ ေခါပုတ္ေထာင္းဖို႔အဆင့္ ေရာက္ပါၿပီ။
ငခ်ိတ္ေပါင္း ႏွမ္းေလးျဖဴးထားတာ |
ေခ်ာကေျပာတာ ေကာက္ၫွင္းေပါင္းၿပီးရင္ ဆာလာအိတ္သန္႔သန္႔တစ္ခုနဲ႔
ထည့္ၿပီး ေလးတဲ့ဟာတစ္ခုခုနဲ႔ နာနာထုတဲ့… အဲဒီမွာ ထုစရာကေတာ့ ဒီက
ခမာ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔နဲ႔တင္ၿပီးတယ္။ ဒါေပမယ့္ ထည့္စရာက်ေတာ့ ကိုယ့္ဆီမွာ
ဆာလာအိတ္ကမရွိ … ဘာနဲ႔ထည့္ထုရမလဲ ရွာရပါေလေရာ…
ပလပ္စတစ္အိတ္တို႔ ႂကြပ္ႂကြပ္အိတ္တို႔လို ထုေနရင္းနဲ႔ ကြဲ ေပါက္ထြက္မဲ့
အိတ္မ်ိဳးဆို မျဖစ္ဖူးေလ… ေနာက္ဆံုးေတာ့ Gold Roast ေကာ္ဖီမစ္အိတ္ကိုပဲ
ေရေဆး ဆီေလးနဲနဲသုတ္ၿပီး ေကာက္ၫွင္းေလးနဲနဲ ထည့္ထုၾကည့္ေတာ့
အဆင္ေျပတာနဲ႔ အဲဒီအိတ္နဲ႔ပဲ ထုလိုက္ေတာ့တယ္။
ေကာက္ၫွင္းကို ထုတဲ့အခ်ိန္မွာ အိတ္မွာ ကပ္မကုန္ေအာင္လို႔ လက္မွာ
ဆီတို႔ၿပီး အိတ္အထဲကို ဆီနည္းနည္းသုတ္လိုက္ၿပီးမွ ငခ်ိတ္ေပါင္းကိုထည့္ၿပီး
အ၀ေတြလံုေအာင္ ေသခ်ာေခါက္ၿပီးမွ က်ည္ေပြ႔နဲ႔ နာနာထုပါတယ္။
တစ္ႀကိမ္ထဲနဲ႔ေတာ့ မရပါဘူး။ အိတ္ကိုဖြင့္ဖြင့္ၿပီး ထုထားတဲ့ ေကာက္ၫွင္း
အျပားလိုက္ကို ေလးေခါက္ေခါက္ၿပီး ျပန္စုလိုက္ ၿပီးမွ ျပန္ထုလိုက္နဲ႔
လုပ္ရပါတယ္။ ငဖယ္ေထာင္းသလိုပါပဲ။ အဲဒီလို ထုေနရင္းနဲ႔မွ ေခါပုတ္ျဖစ္ခါနီး
အေနေလာက္ေရာက္ရင္ ထုထားတဲ့ေကာက္ၫွင္း အျပားလိုက္ေပၚကို
ႏွမ္းေလးနဲနဲ လိုက္ျဖဴးလိုက္ ဆက္ထုလိုက္နဲ႔ အဲဒီလို အႀကိမ္ႀကိမ္ထုရင္း
တျဖည္းျဖည္း ေကာက္ၫွင္းသားေတြေၾကၿပီး အျပင္လိုက္ျဖစ္လာေတာ့မွ
ပလပ္စတစ္ဗူးတစ္ခုမွာ ေကာက္ၫွင္းေတြ မကပ္ေအာင္ ဆီေလးနဲနဲသုတ္
ေကာက္ၫွင္းထုထားတာကို မ်က္ႏွာျပင္ေလး ၫွိၿပီး ထည့္ထားလိုက္တယ္။
ပံုသြင္းၿပီးသားျဖစ္သြားေရာ.. း)
အျပားလိုက္ကို ေလးေခါက္ေခါက္ၿပီး ျပန္စုလိုက္ ၿပီးမွ ျပန္ထုလိုက္နဲ႔
လုပ္ရပါတယ္။ ငဖယ္ေထာင္းသလိုပါပဲ။ အဲဒီလို ထုေနရင္းနဲ႔မွ ေခါပုတ္ျဖစ္ခါနီး
အေနေလာက္ေရာက္ရင္ ထုထားတဲ့ေကာက္ၫွင္း အျပားလိုက္ေပၚကို
ႏွမ္းေလးနဲနဲ လိုက္ျဖဴးလိုက္ ဆက္ထုလိုက္နဲ႔ အဲဒီလို အႀကိမ္ႀကိမ္ထုရင္း
တျဖည္းျဖည္း ေကာက္ၫွင္းသားေတြေၾကၿပီး အျပင္လိုက္ျဖစ္လာေတာ့မွ
ပလပ္စတစ္ဗူးတစ္ခုမွာ ေကာက္ၫွင္းေတြ မကပ္ေအာင္ ဆီေလးနဲနဲသုတ္
ေကာက္ၫွင္းထုထားတာကို မ်က္ႏွာျပင္ေလး ၫွိၿပီး ထည့္ထားလိုက္တယ္။
ပံုသြင္းၿပီးသားျဖစ္သြားေရာ.. း)
ဒီေလာက္ထုတာေတာင္ ေကာက္ၫွင္းက အေစ့က်န္ခ်င္ေသးတယ္။
ေခါပုတ္မျဖစ္တျဖစ္ေလးလို႔ပဲ ေျပာရမယ္ထင္တယ္။ လက္တည့္စမ္းတာ
ဆိုေတာ့လဲ ဒီေလာက္ျဖစ္တာပဲ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ သေဘာေတြက်ၿပီး
ေက်နပ္လို႔…. း)
ေက်နပ္လို႔…. း)
စားခါနီးမွ ဗူးထဲကေန အျပင္လိုက္ေလးရေအာင္ ထုတ္ၿပီး ကပ္ေၾကးနဲ႔ၫွပ္
ဆီပူပူေလးမွာေၾကာ္စားတာ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ (ဟီး.. ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္...
အဲေလ ကိုယ့္ေခါပုတ္ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ေကာင္းေနတာ… :D)
ဆီပူပူေလးမွာေၾကာ္စားတာ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ (ဟီး.. ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္...
အဲေလ ကိုယ့္ေခါပုတ္ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ေကာင္းေနတာ… :D)
ေၾကာ္ထားတာ ဒီအတိုင္းစားလဲေကာင္းတာပဲ။ အိမ္မွာေတာ့ ေခါပုတ္ေၾကာ္နဲ႔
ထန္းလ်က္ေရေလး ႀကိဳၿပီး တို႔စားတယ္။ ေမႊးေနတာပဲ... း)
ထန္းလ်က္ေရေလး ႀကိဳၿပီး တို႔စားတယ္။ ေမႊးေနတာပဲ... း)
ဒီလို အျပားလိုက္ကေလး ရေအာင္ ဗူးထဲကထုတ္... |
ကပ္ေၾကးန႔ဲၫွပ္ၿပီး ေၾကာ္ဖို႔အဆင္သင့္... |
ေခါပုတ္ေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။ ေမႊးေနတာပဲ.. း) |
ဒီမွာ ေနာက္တပြဲ ... ႀကိဳက္တတ္ရင္ ထန္းလ်က္ေရေလးနဲ႔ တို႔စားေပါ့။ |
ေနာက္တခါ လုပ္စားျဖစ္ရင္ေတာ့ ငရုပ္ဆံုထဲပဲ ထည့္ေထာင္းၾကည့္အံုးမယ္။
ခမာ ငရုပ္ဆံုက အေတာ္ႀကီးတယ္။ အေလးႀကီးပဲ… ေထာင္းရတာေတာ့
တကယ္ကို အားပါးတရပဲ။ ေက်ာက္အစစ္ကို ေခ်ာေနေအာင္လုပ္ထားတာ
အသစ္စက္စက္ကို ခ်က္ခ်င္း၀ယ္သံုးရင္ေတာင္ သဲလံုး၀မထြက္ဘူး။
ေက်ာက္အစစ္ကို ထြင္းထားတာ။ အ၀က်ယ္က်ယ္ေလးနဲ႔ ေခ်ာေနတာပဲ |
ေစာက္လဲနက္တယ္ဆိုေတာ့ အမ်ားႀကီးထည့္ေထာင္းလို႔ရတယ္။ |
ငရုပ္က်ည္ေပြ႔ကလဲ လံုးပတ္ကကို လက္တစ္ဆုပ္မကဘူး။ အရွည္က
တစ္ေပနီးပါးရွိတယ္။ ငရုပ္ဆံုနဲ႔ က်ည္ေပြ႔ေပါင္းရင္ အနည္းဆံုး ၈ကီလို
(၁၇.၆ ေပါင္) ေလာက္ကိုရွိတယ္။ ဒီက ငရုပ္ဆံုကိုသေဘာက်လြန္းလို႔
တစ္ေပနီးပါးရွိတယ္။ ငရုပ္ဆံုနဲ႔ က်ည္ေပြ႔ေပါင္းရင္ အနည္းဆံုး ၈ကီလို
(၁၇.၆ ေပါင္) ေလာက္ကိုရွိတယ္။ ဒီက ငရုပ္ဆံုကိုသေဘာက်လြန္းလို႔
ရန္ကုန္ကိုသယ္ခ်င္တာ… ဒါေပမဲ့လဲ အဲဒီေလာက္၀ိတ္နဲ႔ဆိုေတာ့ ရန္ကုန္
မေရာက္ခင္ ေလယာဥ္ေပၚ အတက္မွာတင္ပဲ ကန္ခ်ခံရမယ့္ကိန္း
ျမင္တယ္။ း))
မေရာက္ခင္ ေလယာဥ္ေပၚ အတက္မွာတင္ပဲ ကန္ခ်ခံရမယ့္ကိန္း
ျမင္တယ္။ း))
ေခါပုတ္ကို အဲဒီငရုတ္က်ည္ေပြ႔နဲ႔ ထုတာဆိုေတာ့ ေလးလြန္းလို႔ ၾကာၾကာ
မထုႏိုင္ဘူး။ ေတာ္ၾကာေန ကာယဗလေတြ ထြက္လာၿပီး ဟာၾကဴလီမမ
ျဖစ္သြားမွာစိုးရတယ္။ ေခါပုတ္ထုဖို႔ကို မီးဖိုထဲမွာ သုတ္ဖို႔ျပဳဖို႔ ထားတဲ့
တဘက္စုတ္တထည္ ေလးေခါက္ေခါက္.. တင္ၿပီးထုမယ့္ တံုးရဲ႕ေအာက္မွာ
အေသအခ်ာခံ... အသာထိန္းၿပီးမွ ထုတာေတာင္ တဒုန္းဒုန္းနဲ႔ အသံက
မထုႏိုင္ဘူး။ ေတာ္ၾကာေန ကာယဗလေတြ ထြက္လာၿပီး ဟာၾကဴလီမမ
ျဖစ္သြားမွာစိုးရတယ္။ ေခါပုတ္ထုဖို႔ကို မီးဖိုထဲမွာ သုတ္ဖို႔ျပဳဖို႔ ထားတဲ့
တဘက္စုတ္တထည္ ေလးေခါက္ေခါက္.. တင္ၿပီးထုမယ့္ တံုးရဲ႕ေအာက္မွာ
အေသအခ်ာခံ... အသာထိန္းၿပီးမွ ထုတာေတာင္ တဒုန္းဒုန္းနဲ႔ အသံက
ေတာ္ေတာ္ျမည္ေသးတယ္။ ေကာက္ၫွင္းကလဲ အေတာ္ၾကာၾကာ
ထုရတာဆိုေတာ့ အိမ္ေအာက္ထပ္ကလူေတြလဲ အေတာ္ေတာ့နားညီးမွာ…
ဘာေတြမ်ား ဒီေလာက္ေတာင္ ဒုန္းဒုန္းဒိုင္းဒိုင္း ထုေနႏွက္ေနလဲလို႔
ထင္ၾကမွာပဲ... အားေတာ့နာသား… း))
ထုရတာဆိုေတာ့ အိမ္ေအာက္ထပ္ကလူေတြလဲ အေတာ္ေတာ့နားညီးမွာ…
ဘာေတြမ်ား ဒီေလာက္ေတာင္ ဒုန္းဒုန္းဒိုင္းဒိုင္း ထုေနႏွက္ေနလဲလို႔
ထင္ၾကမွာပဲ... အားေတာ့နာသား… း))
ဒါေပမယ့္လဲ အားနာနာနဲ႔ပဲ ေခါပုတ္ျဖစ္တဲ့အထိကို ထုလိုက္ပါတယ္။ :P
အၿမဲတမ္း ၿငိမ္းခ်မ္းၾကပါေစ။
အၿမဲတမ္း ၿငိမ္းခ်မ္းၾကပါေစ။
18 comments:
ဒီမွာေတာ႔ အလြယ္တကူဝယ္လို႔ရလို႔ မေထာင္းျဖစ္ဘူး.. မဟုတ္ရင္ ဒီလိုဘဲေထာင္းျဖစ္မွာ ဟိဟိ
ညီမတို႕ဆီမွာေတာ႕ အမ်ားၾကီးကို ဆံုနဲ႔ေထာင္းတာမို႔လို႕ ေခါပုတ္ေထာင္းျပီးလို႔ ညက္ရင္ေတာင္ ပူပူေႏြးေႏြးက်န္ခဲ႕တာေလ။ အဲဒါကို ဒီတိုင္း အလံုးေလးေတြ လုပ္ျပီးႏွမ္းေထာင္းနဲ႔တု႔ိစားၾကတာ.. ေနာက္တစ္ရက္ေလာက္မွ ကင္စားေၾကာ္စားတာ။
ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ခုလည္း ေခါပုတ္ေလးက စားခ်င္စရာေလး ျဖစ္သြားသားဘဲေနာ္။ ေပ်ာ္စရာၾကီး :P
Yummy!Yummy!
You worth to do that.You successfully made and share to us.I love to eat it.We can get fresh khawpote at moenyin monastry 61/2 mile in ygn sometimes.Tks both you and chaw.
Gyidaw
I laugh a lot while reading your cute post, sis!! Thanks for sharing :)) Will it be weird if I say I've never eaten Khawpote in my life :)))
ေခါပုတ္ေအာ္ဒါမွာခ်င္လို႕ ရမလားဟင္....:)
ရက္စက္ၾကတယ္ေနာ္၊ ဒီမွာ မ်ားက စားခ်င္ေနတာ အဟီး အဟီး
တကယ္မစားရလို႔ ငိုတြားတယ္ :((((
တီတင့္က ရွမ္းျပည္ဘက္မွာ အေနမ်ားလာတာမို႔ ရွမ္းစာအားလံုး ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ မအိမ္သူေရ။
ေခါပုတ္ေၾကာ္ေလး ငခ်ိတ္ေပါင္းေလး စားခ်င္လာၿပီ း) ႏွမ္းေထာင္းေလးနဲ႔ ပိုႀကိဳက္တယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ငရုတ္ဆုံနဲ႔ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔ ကုိေတာ႔သေဘာက်ေနျပီေနာ္ျပီေနာ္
ေခါပုတ္ေၾကာ္အရမ္းကုိၾကိဳက္ပါတယ္မေထာင္ႏုိင္လုိ႔
ျငိ္မ္ေနရတာေလ...
စားခ်င္လုိက္တာေဆာင္းတြင္းဖက္ဆုိရင္ ပုိျပီးလြမ္းတယ္
ခ်စ္ခ်စ္ခင္ခင္ jasmine
စားခ်င္စရာေလး. . . ရွလြတ္ . .
ေခါပုတ္ကို အေျပာမဟုတ္ဘဲ ပံုနဲ႔တကြ ျပလိုက္ေတာ့ စားခ်င္စရာပဲ မအိမ္သူေရ..၊ င႐ုတ္ဆံုနဲ႔ က်ည္ေပြ႔ကိုေတာ့ သေဘာက် သြားၿပီ၊ ေတာ္႐ံု အစားအစာဆို သူ႔ဝိတ္နဲ႔တင္ စိစိညက္ညက္ ေၾကသြားမွာ ေသခ်ာတယ္..။ း)
ေခါပုတ္ အရမ္းႀကိဳက္တာ....လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္ ညီမေလးေရ.....
ညကတည္းက မန္႕တာမရလို႕ ခုတစ္ေခါက္ျပန္လာတယ္မမေရ
သြားေရေတာ႕က်ပါရဲ႕ လုပ္မစားရဲဘူး
အိမ္ရွင္က ၾကက္သြန္ျဖဴထုတာေတာင္ မၾကိဳက္တာ
အဲဒါသာထုရရင္ေတာ႕ ဟဟဟဟဟ သြားပါျပီ း)
ေခါပုတ္ေတာ့ အေတာ္ၾကိဳက္တယ္.... ျမန္မာေတြက ေခါပုတ္လို႕ေခၚတဲ့အရာက အမ်ဳိးမ်ဳိးျဖစ္ေနတယ္.. ေခါပုတ္ဆိုတာကလည္း ကခ်င္မွာလည္းရွိ၊ ရွမ္းျပည္မွာေတာင္ ေတာင္နဲ႕ေျမာက္က မတူဘူးေလ.. ကၽြန္ေတာ္က ရွမ္းေျမာက္သားဆိုေတာ့ ရွမ္းေျမာက္က ေခါပုတ္ကိုပဲ ၾကိဳက္တယ္.. အျဖဴေရာ၊ အမည္းေရာၾကိဳက္တယ္..။ အေႏြးေရာ၊ အေျခာက္ေရာ ၾကိဳက္တယ္..။ လူသိမ်ားတဲ့ ေခါပုတ္ဆိုတာေတြက ေတာင္ၾကီးဘက္ကမ်ားတယ္.. အဲဒါေတြကိုေတာ့ သိပ္မၾကိဳက္ဘူး..။ ဒါေပမယ့္ ခရီးေ၀းကို သယ္လို႕အဆင္ေျပတာမို႕ အဲဒီဟာေတြပဲ ၀ယ္၀ယ္လာမိတယ္..။ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ရွမ္းေျမာက္က ေခါပုတ္က ရန္ကုန္မႏၱေလးသယ္သြားရင္ ၁ ရက္ ၂ ရက္ေတာင္မခံဘူး.။ မႈိတက္ေရာ..။ ဆိုင္ေမာ၀္သီခ်င္းထဲက ေခါပုတ္ေလးကို ကင္ကာကင္ကာ စားရတဲ့အရသာ ဆိုတဲ့ေခါပုတ္ေတြကို စားခ်င္တယ္ဗ်ာ....
ခင္မင္လ်က္
ေန၀သန္
ေခါပုတ္မစားရတာေတာင္ၾကာလို႔ ေမ့ေတာင္ေနၿပီ...ဒီေဒသမွာက ရိုးရာမုန္႔ရယ္လို႔ သိပ္မရွိဘဲ အသင့္စားမုန္႔ေတြပဲမ်ားတာကိုး...အစ္မအိမ္သူရဲ႕ ေခါပုတ္ကိုျမင္မွပဲ ခပ္ငယ္ငယ္က မိသားစုနဲ႔ ၀ိုင္းဖြဲ႔ၿပီး ေခါပုတ္ကင္စားၾကတာ ျပန္လြမ္းမိေတာ့တယ္...
အားက်ၿပီး ေခါပုတ္ေထာင္းစားခ်င္ေပမယ့္ မအားဘူးအစ္မေရ...ထံုးစံအတိုင္း အနံ႔ရွဴ၊ သြားရည္က်ၿပီး ျပန္သြားတယ္...
ေခါပုတ္ကို အစ္မေတြ ရွမ္းျပည္ေနတုန္းက ခဏခဏ စားရတယ္။ က်ဳိင္းတံုဖက္ တာ၀န္က်ေတာ့ မစားျဖစ္ဘူး။ ခုေတာ့ ျပန္စားခ်င္လာတယ္။ ထုရေထာင္းရ သက္သာမယ့္ ပံုမေပၚပါ။ ဟာက်ဴလီ မအိမ္သူ ျဖစ္သြားမွ ဒြတ္ခ။ ဟီးဟီး
ဟီး သေရေတာင္က်လာျပီ ငခ်ိတ္လည္းၾကိဳက္တယ္။ ေခါပုတ္ေၾကာ္ လည္းၾကိဳက္တယ္။ ေခါပုတ္ေၾကာ္မစားရတာ ဆယ္ႏွစ္ေက်ာ္သြားျပီ။ ငယ္ငယ္ကေတာ့ သၾကားနဲ႕စားဖူးတယ္။ ထန္းလ်က္ရည္နဲ႕ဆိုပိုေကာင္းမယ္ထင္တယ္ေနာ္။ စားသြားတယ္ဗ်ာ။ ေက်းေက်း အစ္မေရ။
မေခ်ာေခါပုတ္လုပ္နည္းကို မသိလိုက္ဘူး။
သူမ်ားလက္ေဆာင္လာေပးလို႔ အဲဒီေကာက္ညင္းငခ်ိတ္ဆန္ရွိမွန္းသိတာ။ ဒါဆို ေခါပုတ္လုပ္စားလို႔ရတာပဲ လြယ္သားေနာ္။
ညီမလည္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။
မအိမ္သူရဲ႕ ေခါပုတ္ေလးက စားခ်င္စရာ
သမ်ားရဲ႕ ေကာ္မန္႔ ေပ်ာက္သြားဒလယ္... း(
ငခ်ိတ္ေပါင္းပံုေလး ယူသံုးခြင့္ျပဳပါေနာ္
Post a Comment